Flexpensionärer visst finns dom!

jan 15, 2016 | Gå i pension

Jag hade förmånen att få träffa ett gäng flexpensionärer på Volvo Cars i Göteborg i höstas. Det var en grupp glada medlemmar som alla hade gått ner till 80 %. Någon var ledig varje onsdag och fick en härlig paus mitt i veckan, någon var ledig på fredagar och fick en skön långhelg, men det som stannade hos mig var den sista mannen vid bordet som sa att han var ledig torsdag och fredag varannan vecka. Först tänkte jag att –okej det är väl bra men sen insåg jag. En vecka där man bara jobbar tre dagar. Det är som att det är Kristihimmelfärds! Hans arbetsliv är alltså numer, en vanlig vecka – kristihimmelfärds, en vanlig vecka – kristihimmelfärds, en vanlig vecka – kristihimmelsfärds. Jag vet inte hur ni känner men jag har väldigt go känsla när jag tänker på Kristihimmelfärds, fågelsång, värme och lediga dagar!

Ett viktigt medskick till dig som väljer att bli flexpensionär eller att gå ner i tid. Ha en bra dialog med din chef och arbetsgivare så du också blir av med arbetsuppgifter i motsvarande grad som du går ner i tid. Det är inte meningen att du ska göra lika mycket som tidigare, men med lägre lön och på kortare tid! Mer information om Flexpension på Unionens hemsida.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Vanliga frågor

Var kan jag placera min ITP1/ITPK?

collectum.se kan du se vilka bolag du kan välja på.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)