Ersättningskollen – har kollen!

Dec 22, 2016 | Dina försäkringar på jobbet

Vem som helst kan råka illa ut. På webbplatsen ersättningskollen får du koll på hur mycket pengar du kan få om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall.

Ersättningskollen är en tjänst från Försäkringskassan, AFA försäkring och Svensk Försäkring där du kan få svar på vilka ersättningar du kan vänta dig från lag och kollektivavtal vid:

  • Sjukdom och olycksfall på fritiden
  • Arbetsskada

På sidan ser du vad som händer med din månadsinkomst om något händer, vilka andra ersättningar du kan vara berättigad till samt hur du gör för att få ersättning om något händer!

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)