Oberoende rådgivning, finns det?

feb 12, 2017 | Din pension, Dina försäkringar på jobbet, Efterlevandeskydd, Gå i pension, Tiotaggare

Har du någon gång känt att du skulle vilja ha ett råd som du verkligen kan lita på? Ett råd inte är färgat av att rådgivaren kanske vinner något på ditt val. Kanske har du också suttit på din bank och blivit rekommenderad just de där fantastiska sparprodukterna som din bank har, eller varför inte en livförsäkring, det behöver man väl alltid?

Ibland kan det vara svårt att veta både vad man har och vad man behöver. PTK har tagit fram en tjänst som är tillgänglig för dig med ITP där du kan få svar på just dessa frågor. Vilket skydd finns för mig och min eventuella familj om jag skulle bli sjuk eller avlida? Och vad behöver de? Och den här tjänsten har ingen annans intresse för ögonen än ditt!

www.radgivningstjanst.se

Du loggar in med e-legitimation och svarar på en rad frågor för att säkerställa ditt och din familjs behov, sen får du råd utifrån just din situation. Du väljer självklart helt själv om du vill följa råden eller inte. Inom ramen för verktyget så kan du inte ändra, byta, köpa eller sälja något. Så det är helt säkert att pröva sig fram för att se olika utfall om man så önskar. Sen får du information om hur du kan gå vidare och förändra eller välja om du vill.

Du kan också få placeringsråd för både din premiepension och din ITP på Rådgivningstjänsten. Råd som du sen kan följa genom att logga in hos Pensionsmyndigheten och Collectum.

När: Du vill veta hur ditt försäkringsskydd ser ut och få råd om du ska göra något mer.

Hur: Logga in på www.radgivningstjanst.se

Varför: Så du får koll på det skydd som faktiskt finns. För att slippa överförsäkra dig – håll koll på vad du redan har via lag och kollektivavtal!

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Vanliga frågor

Var kan jag placera min ITP1/ITPK?

collectum.se kan du se vilka bolag du kan välja på.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)