Mer pengar till pensionsspararen med ITP!

Mar 30, 2017 | Din pension, Dina försäkringar på jobbet, Tiotaggare

Flera gånger varje dag pratar om jag om vikten av att hålla koll på sina avgifter när man sparar. Inte sällan pratar jag också om ITPn som en av de i särklass bästa tjänstepensionerna. Och tänk, det här hör ihop!

Sedan 2007 har Collectum gjort upphandlingar av vilka bolag som får vara med och ta hand om de pengar pensionsspararna inom ITP själva får bestämma över. Redan vid första upphandlingen så pressades avgifterna ner med över 60 procent! Otroligt mycket. Den som har koll på hur mycket avgiften påverkar förstår genast att detta är oerhört värdefullt. 2010 och 2013 gjordes också upphandlingar som pressade priserna ytterligare. Detta innebär att när du som sparare idag väljer mellan de åtta bolagen inom ITPn, så väljer du bland mycket bra sparprodukter till mycket låga priser!

I samband med den senaste upphandlingen 2013 så kom Collectum fram till att: ”Fondernas förvaltningsavgift är i snitt 0,39 procent för Collectums utbud medan ordinarie fonders förvaltningsavgift är i snitt 0,86 procent räknat på enskilda fonder.” och gjorde en jämförelse mellan Collectums avgift och ordinarie avgift.

Med kollektivavtal och upphandling blir det alltså mer pengar till pensionsspararen! Hurra för det!

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)