Pension vid 68 år och 6 månader?

Maj 11, 2017 | Din pension, Gå i pension

Du som har öppnat ditt orangea kuvert kanske har funderat över den där lite märkliga pensionsålder du hittar där. Det kan vara så att du ser vad du får i pension om du går vid 61 år, 65, 68 år och 3 månader samt 70. 68 år och tre månader låter ju onekligen som en okonventionell pensionsålder, var kommer den ifrån?

Jo, här är det inte svårare än så att Pensionsmyndigheten vill hjälpa oss med perspektiven. Som vi tidigare har skrivit om här på bloggen, blir vi allt äldre. Detta leder till att pensionerna per månad blir lägre eftersom de måste betalas ut under längre tid – om det är så att vi fortsätter att gå i pension redan vid 65 år. Pensionsmyndigheten har räknat ut vid vilken ålder du och din årskull kommer få samma pension mätt i köpkraft som en 30-talist fick när hen gick i pension.

 

Vi kan helt enkelt jämföra oss med en tidigare generation och få en indikation på hur mycket längre vår generation behöver arbeta för att nå samma pension. Ganska fiffigt, sen väljer du själv om du vill jobba till just denna pensionsålder eller kanske ännu längre 🙂

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)