Maxa pensionen – Höj lönen före 60 år

Jun 9, 2017 | Gå i pension

I senaste numret av Kollega kan du läsa en artikel om hur du maxar din pension. Ett förtydligande innan du läser artikeln och det är att lönekapning som de skriver om handlar för dig som har Tjänstepensionen ITP2. Är du osäker på om du har ITP2? Logga in Mina sidor på collectum.se med bank-id/mobilt bank-id.

Har du inte tidningen i pappersformat kan du även läsa den digitalt.

 

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)