Maxa pensionen – Höj lönen före 60 år

Jun 9, 2017 | Gå i pension

I senaste numret av Kollega kan du läsa en artikel om hur du maxar din pension. Ett förtydligande innan du läser artikeln och det är att lönekapning som de skriver om handlar för dig som har Tjänstepensionen ITP2. Är du osäker på om du har ITP2? Logga in Mina sidor på collectum.se med bank-id/mobilt bank-id.

Har du inte tidningen i pappersformat kan du även läsa den digitalt.

 

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Vad har jag för medlemsförsäkringar?

Från 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsbolag för personförsäkringar från förenade liv. Läs mer om det i tidigare inlägg. Försäkringarna är frivilliga och du väljer själv dina försäkringar. Har du bankid/mobilt bankid kan du logga in och kolla vad du har för försäkringar. På Förenadeliv ser du var du har idag och på Bliwa ser du var du kommer att ha från 1 januari 2018. Brev från Bliwa kommer gå ut. Vad behöver du göra? Betalar du med autogiro behöver nytt medgivande skickas in. Har du särskild förmånstagare behöver det också meddelas Bliwa.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)