Medlemsförsäkringar – Bliwa tar över efter Förenade Liv

Sep 19, 2017 | Dina försäkringar på jobbet

Från och med 2018 är Bliwa ny försäkringsgivare för Unionens personförsäkringar. En av nyheterna är att en sjukvårdsförsäkring är upphandlad (den går att teckna från januari 2018). I Unionens gruppförsäkring väljer du som medlem vilka försäkringar du har behov utav. Har du försäkringar idag genom Unionens gruppförsäkring i Förenade Liv kommer de att flyttas över vid årsskiftet.

Behoven ser olika ut för olika individer och det ska därför gå att anpassa försäkringen i högre grad. Lönerna ökar, många kommer in senare i arbetslivet och allt fler väljer även att gå senare i pension. Allt detta avspeglas i de nya försäkringarna.

Funderar du på vad du har försäkringar? Logga in på Förenade Liv.

Vill du läsa mer om förändringen. Kika in på Unionens hemsida.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Vad har jag för medlemsförsäkringar?

Från 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsbolag för personförsäkringar från förenade liv. Läs mer om det i tidigare inlägg. Försäkringarna är frivilliga och du väljer själv dina försäkringar. Har du bankid/mobilt bankid kan du logga in och kolla vad du har för försäkringar. På Förenadeliv ser du var du har idag och på Bliwa ser du var du kommer att ha från 1 januari 2018. Brev från Bliwa kommer gå ut. Vad behöver du göra? Betalar du med autogiro behöver nytt medgivande skickas in. Har du särskild förmånstagare behöver det också meddelas Bliwa.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)