Saknar du kollektivavtal på din arbetsplats?

Sep 22, 2017 | Dina försäkringar på jobbet

Stäm av med din arbetsgivare om ni ändå har några försäkringar. Vissa arbetsgivare erbjuder likvärdiga eller bättre försäkringar än vad kollektivavtalet ger och vissa erbjuder inga försäkringar alls. Den stora skillnaden mellan försäkringar via kollektivavtalet och arbetsgivarens ”egna lösningar” är framförallt tryggheten. Det är betydligt lättare för arbetsgivaren att göra förändringar eller säga upp försäkringslösningar som hen ”köpt på stan” än att säga upp ett kollektivavtal.

De försäkringar som finns i kollektivavtalet är:
• Ålderspension
• Sjukpension
• Tjänstegrupplivförsäkring
• Omställningsavtal
• Trygghetsförsäkring vid arbetsskada
• Föräldralön

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Vad har jag för medlemsförsäkringar?

Från 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsbolag för personförsäkringar från förenade liv. Läs mer om det i tidigare inlägg. Försäkringarna är frivilliga och du väljer själv dina försäkringar. Har du bankid/mobilt bankid kan du logga in och kolla vad du har för försäkringar. På Förenadeliv ser du var du har idag och på Bliwa ser du var du kommer att ha från 1 januari 2018. Brev från Bliwa kommer gå ut. Vad behöver du göra? Betalar du med autogiro behöver nytt medgivande skickas in. Har du särskild förmånstagare behöver det också meddelas Bliwa.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)