Saknar du kollektivavtal på din arbetsplats?

Sep 22, 2017 | Dina försäkringar på jobbet

Stäm av med din arbetsgivare om ni ändå har några försäkringar. Vissa arbetsgivare erbjuder likvärdiga eller bättre försäkringar än vad kollektivavtalet ger och vissa erbjuder inga försäkringar alls. Den stora skillnaden mellan försäkringar via kollektivavtalet och arbetsgivarens ”egna lösningar” är framförallt tryggheten. Det är betydligt lättare för arbetsgivaren att göra förändringar eller säga upp försäkringslösningar som hen ”köpt på stan” än att säga upp ett kollektivavtal.

De försäkringar som finns i kollektivavtalet är:
• Ålderspension
• Sjukpension
• Tjänstegrupplivförsäkring
• Omställningsavtal
• Trygghetsförsäkring vid arbetsskada
• Föräldralön

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Välja tillbaka till icke valet?

Det går bra. När det gäller din allmänna pension och premiepensionen så gör du det genom att logga in på pensionsmyndigheten.se. Om det handlar om din ITP gör du valen via Collectum, börja då med att logga in på collectum.se för att göra dina förändringar.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)