Tjänstepensionens dag – 7 tips för en högre pension

Sep 27, 2017 | Din pension

Så hur ska du fira idag? Blir det något gott till kaffet eller ska du kanske logga in på Collectum och se över din ITP? Du som kan göra det senare jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal och därmed tjänstepension. Bara genom att göra det så kan du bocka för första tipset för hur du får en högre pension.

1. Jobba på en schysst arbetsplats
2. Låt ingen annan mumsa på din pension
3. Se över din framtida miljon
4. Dela på deltiden
5. Fundera på vad som händer efter döden
6. Jobba på!
7. Lita på dig själv!

Vill du jämföra dig med någon annan, se här vad Messiah Hallberg får ut i pension, logga sen in på minpension.se och se vad du får!

 

Se fler filmer och läs mer på www.tjanstepensionensdag.se

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Vad har jag för medlemsförsäkringar?

Från 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsbolag för personförsäkringar från förenade liv. Läs mer om det i tidigare inlägg. Försäkringarna är frivilliga och du väljer själv dina försäkringar. Har du bankid/mobilt bankid kan du logga in och kolla vad du har för försäkringar. På Förenadeliv ser du var du har idag och på Bliwa ser du var du kommer att ha från 1 januari 2018. Brev från Bliwa kommer gå ut. Vad behöver du göra? Betalar du med autogiro behöver nytt medgivande skickas in. Har du särskild förmånstagare behöver det också meddelas Bliwa.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)