Hela pensionen till dig själv eller en del till familjen?

Sep 29, 2017 | Efterlevandeskydd

Fick senast idag frågan från deltagare på föreläsningen ute på Lindholmen i Göteborg om vilka efterlevandeskydd som jag ska välja. Om du också har den frågan så ta dig tid och läsa en artikel i Kollega där Staffan Ström, pensionsexpert på Alecta är intervjuad.

Vill du läsa mer om efterlevandeskydd. Ta en titt under fliken efterlevandeskydd.

Känner du att du behöver har rådgivning kring efterlevandeskydd? Har du ITP och bankid/mobilt bankid har du tillgång till PTKs rådgivningstjänst.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Vad har jag för medlemsförsäkringar?

Från 1 januari 2018 byter Unionen försäkringsbolag för personförsäkringar från förenade liv. Läs mer om det i tidigare inlägg. Försäkringarna är frivilliga och du väljer själv dina försäkringar. Har du bankid/mobilt bankid kan du logga in och kolla vad du har för försäkringar. På Förenadeliv ser du var du har idag och på Bliwa ser du var du kommer att ha från 1 januari 2018. Brev från Bliwa kommer gå ut. Vad behöver du göra? Betalar du med autogiro behöver nytt medgivande skickas in. Har du särskild förmånstagare behöver det också meddelas Bliwa.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)