Hela pensionen till dig själv eller en del till familjen?

Sep 29, 2017 | Efterlevandeskydd

Fick senast idag frågan från deltagare på föreläsningen ute på Lindholmen i Göteborg om vilka efterlevandeskydd som jag ska välja. Om du också har den frågan så ta dig tid och läsa en artikel i Kollega där Staffan Ström, pensionsexpert på Alecta är intervjuad.

Vill du läsa mer om efterlevandeskydd. Ta en titt under fliken efterlevandeskydd.

Känner du att du behöver har rådgivning kring efterlevandeskydd? Har du ITP och bankid/mobilt bankid har du tillgång till PTKs rådgivningstjänst.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)