Tidig julklapp

Dec 18, 2017 | Din pension

En tidig julklapp till ditt pensionskonto i den allmänna pensionen kom i början av december. Då sattes strax under 490 miljarder sätts in på pensionsspararnas konton hos Pensionsmyndigheten.

Dina pensionskonton hos Pensionsmyndigheten (du har två, ett för din inkomstpension och ett för din premiepension) fylls på två gånger varje år. I december sker den största insättningen och sen kommer ytterligare en insättning fram på vårkanten då arvsvinster och rabatten du får på fondavgifterna i premiepensionen sätts in.

Nya insättningar är alltid ett bra tillfälle att se över vilka val du gjort.

  • Är du nöjd med dina val?
  • Hur har utvecklingen på dina pengar sett ut?

Jämför dig gärna med index, titta på hur har börsen utvecklats i stort för att få en uppfattning om hur det faktiskt har gått för dig. Ickevalsalternativet AP7Såfa berättar hur det hade gått för dig om du inte valt själv (om du gjort det).

Du kan också ge bort din kommande premiepension till din maka/make. Läs mer på Pensionsmyndighetens blogg om fördelar och kostnad.

Skulle du vilja ha råd för hur du ska placera din premiepension kan du alltid använda PTK Rådgivningstjänst.

Du har väl inte missat att vi håller över 550 informationsträffar om pensioner och försäkringar runt om i landet varje år. Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och informerar, hör av dig till din närmaste försäkringsinformatör.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Vanliga frågor

Var kan jag placera min ITP1/ITPK?

collectum.se kan du se vilka bolag du kan välja på.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)