Gott nytt pensions och försäkrings år!

jan 12, 2018 | Din pension, Dina försäkringar på jobbet, Efterlevandeskydd, Gå i pension, Tiotaggare

Ett nytt spännande pensions och försäkringsår ligger framför oss. För oss på Unionen innebär det att vi byter försäkringsgivare för delar våra medlemsförsäkringar och från och med 1 januari erbjuder vår gruppförsäkring på personsidan via Bliwa. Sakförsäkringarna finns kvar som tidigare med rabatterat pris hos If.

Under våren har vi närmare 300 planerade informationsträffar runt om i landet.

Vi ser fram emot att se resultatet av Collectums upphandling kring de valbara bolagen för ITPn. Det kan vara osäkert om avgifterna kan sänkas ytterligare men med stor sannolikhet blir produkterna som erbjuds ändå ännu lite bättre. Från och med oktober är meningen att de nya bolagen ska gälla.

I december 2017 kom den blocköverskridande överenskommelsen för långsiktigt höjda och trygga pensioner. Fortsättningen på detta arbete blir mycket intressant att följa. De delar som rör en höjd ålder för att börja ta ut sin allmänna pension är självklart en fråga som engagerar många samtidigt som tankarna kring hur fondtorget för premiepensionen berör samtliga pensionssparare.

Och så är det bara några månader kvar tills pensionsbeskeden landar i den fysiska eller digitala brevlådan. Glöm inte att kika på dem, ta tillfället i akt och gör en snabb översyn kring hur dina pengar växer och vilka val du gjort!

Gott Nytt 2018!

Du har väl inte missat att vi håller över 550 informationsträffar om pensioner och försäkringar runt om i landet varje år. Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och informerar, hör av dig till din närmaste försäkringsinformatör.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Vanliga frågor

Var kan jag placera min ITP1/ITPK?

collectum.se kan du se vilka bolag du kan välja på.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)