PTK rådgivningstjänst 3.0

Feb 8, 2018 | Din pension, Dina försäkringar på jobbet, Efterlevandeskydd

Nu har PTKs rådgivningstjänsten kommit i en uppdaterad version. Det är tredje generation av tjänsten som är mer omfattande än tidigare. Det fordras lite mer av dig användare men du får ut mycket mer specifik rådgivning.

PTK Rådgivningstjänst ger dig oberoende råd om tjänstepensionen och premiepensionen, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. Den kostar ingenting att använda. Du kan anpassa din tjänstepension på två sätt: dels genom att välja till eller välja bort de försäkringar som finns i tjänstepensionen, dels genom att hitta de bästa placeringarna för ditt pensionskapital. PTK Rådgivningstjänst hjälper dig med båda dessa saker. Syftet är att du ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Att använda rådgivningstjänsten är som att gå på ett rådgivningsmöte på banken. En skillnad är att du inte träffar någon person, en annan är att den är helt oberoende. PTK har inget eget vinstintresse och får ingen provision, oavsett vad du väljer. Bakom tjänsten står PTK, som är en sammanslutning av 27 fackförbund.

Nedan en film där Per Hanson, Försäkringsinformatör på Unionen beskriver PTKs rådgivningstjänst på 2 minuter.

 

Ta dig till PTKs rådgivningstjänst här!

Du har väl inte missat att vi håller över 550 informationsträffar om pensioner och försäkringar runt om i landet varje år. Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och informerar, hör av dig till din närmaste försäkringsinformatör.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Hur mycket får jag i pension?

Visst är det en fråga man gärna vill ha svar på! Självklart är det många osäkerhetsfaktorer som gäller när man gör prognoser om man har lång tid till kvar till pensionen. Mitt bästa tips är ändå minpension.se. Här får du prognoser på hela ditt sparanade. Ibland kan det vara värt att gå till respektive bolag där man har tex. tjänstepension placerat för att få ännu spetsigare prognos.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)