Mesta möjliga pension

Maj 15, 2018 | Din pension, Dina försäkringar på jobbet, Tiotaggare

För fjärde gången har Collectum upphandlat vilka bolag som ska få vara med och ta hand om ITP-spararnas tjänstepensioner. Och tänka sig, även den här gången lyckades de pressa ner avgifterna. Det innebär mer pension för pengarna till dig som har tjänstepensionen ITP. 

Sedan 2007 har Collectum gjort upphandlingar av vilka bolag som får vara med och ta hand om de pengar pensionsspararna inom ITP själva får bestämma över. Avgifterna har sänkts vid varje upphandling och produkterna som erbjuds spararna har blivit bättre och bättre.

Med kollektivavtal och upphandling blir det alltså mer pengar till pensionsspararen! Hurra för det! Men du, saknar din arbetsplats kollektivavtal? Kanske är det så att du tidigare har jobbat någonstans där det fanns kollektivavtal och tjänade in ITP då? Då kan du logga in på collectum.se och from 1 oktober kommer åt de nya valbara bolagen med dina ”gamla pengar” precis som de som får inbetalningar idag gör.

Har du en annan tjänstepensionslösning på din arbetsplats, håll koll på vilka avgifter du betalar för ditt sparande. Bra avkastning och låga avgifter kommer även ge dig bästa möjliga pension!

Du har väl inte missat att vi håller över 550 informationsträffar om pensioner och försäkringar runt om i landet varje år. Vi kommer gärna ut till din arbetsplats och informerar, hör av dig till din närmaste försäkringsinformatör.

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?

Veckans fråga

Välja tillbaka till icke valet?

Det går bra. När det gäller din allmänna pension och premiepensionen så gör du det genom att logga in på pensionsmyndigheten.se. Om det handlar om din ITP gör du valen via Collectum, börja då med att logga in på collectum.se för att göra dina förändringar.

Se fler

Se våra filmer

(Ställ pekaren i kanten på bilden så kommer fler filmer fram)