Dina försäkringar på jobbet

Om du blir sjuk, om du blir förälder, om du skadar dig på jobbet, om du blir arbetslös, vid pension och när du avlider – finns det skydd i kollektivavtalet.

Om du jobbar på ett företag med kollektivavtal har du alltså många försäkringar redan i din anställning. Det är bra att ha koll på vilka dessa är för att, om du så vill, kunna komplettera med privata försäkringar inom de områden där du behöver det. Saknar din arbetsplats kollektivavtal kan du alltid kontakta ditt regionkontor för hjälp och mer information.

Fira kollektivavtalet!

Fira kollektivavtalet!

  17 mars är det kollektivavtalets dag. Med kollektivavtal får ni del av de försäkringar och tjänstepensioner som de stora fackliga organisationerna har förhandlat om. Försäkringarna är betydligt billigare och avgifterna lägre än vad en enskild företagare eller...

läs mer

Vad är ITP?

De flesta arbetsgivare som har kollektivavtal med Unionen har ITP. ITP står för Industrin och handelns tilläggspension och är den tjänstepension som de flesta av Unionens medlemmar omfattas av. ITP finns i två varianter ITP1 och ITP2. Om du är osäker på vad du har kan...

läs mer

Om Pensionsbloggen

Unionen bjuder årligen in till över 800 informationsträffar om pensioner och försäkringar. Här bloggar vi om samma ämne med förhoppningen om att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut kring dina pensioner och försäkringar.

Är du intresserad av att gå på en föreläsning?